Verpleegkundige en verloskundige zorg aan huis, volgens een menselijke en respectvolle benadering van de patiënt, en eco-verantwoord in de keuze van medische apparatuur en vervoer uitsluitend uitgevoerd met de elektrische fiets.

Wat wij doen

WHEEL OF CARE wil in het Brussels Gewest verpleegkundige en verloskundige zorg aan huis bieden, maar ook opleiding in “centering pregnancy” voor ouders. Het biedt ook een onthaal en een luisterend oor aan moeders en ouders in moeilijkheden, met doorverwijzing naar sociale centra wanneer de aard van het probleem dit vereist. Onze aanpak heeft dus een MEDISCHE, maar ook een SOCIALE dimensie, aangezien wij uitsluitend werken met het betalingssysteem van derden. De betaling wordt rechtstreeks door de onderlinge verzekeringsmaatschappij verricht.

Ons werk is gebaseerd op een persoonlijke benadering van elke patiënt, een contact dat menselijk en RESPECTVOL moet zijn voor elke persoon in zijn of haar verscheidenheid en tegelijkertijd ECOLOGISCH VERANTWOORD. Zowel de keuze van onze medische apparatuur als onze wijze van vervoer is milieuvriendelijk. Daarom gebruiken we elektrische fietsen om onze patiënten te bezoeken. Deze keuze is goed voor de luchtkwaliteit in onze stad, voor onze gezondheid en om onze afspraken te respecteren door de valkuilen van files en parkeren te vermijden.

De opleidingen die wij aanbieden bestaan uit voorlichtingsbijeenkomsten over zwangerschap en onderwijs over een ecologisch verantwoorde houding van nieuwe ouders, zoals, bijvoorbeeld, het gebruik van herbruikbare luiers. Wij organiseren ook pre- en postnatale ontspannings- en yogaworkshops.

De reputatie van WHEEL OF CARE heeft het reeds mogelijk gemaakt samen te werken met verschillende ziekenhuizen in de regio die hun patiënten naar ons doorverwijzen.

Vandaag

Momenteel zijn we een team van dertien verpleegsters en vroedvrouwen. Ze werken allemaal als freelancers, fulltime of parttime. De VZW zorgt voor de werkomgeving, het materiaal, de elektrische fietsen, het onderhoud en de verzekering ervan, beheert de afspraken met de patiënten; in ruil daarvoor eist de VZW 10% van de lonen van elk van hen om de kosten te betalen die inherent zijn aan de goede werking ervan.

Wij hebben ook, met verschillende partners, het principe van de Groene Doos ontwikkeld, die aan nieuwe moeders wordt uitgedeeld en informatie bevat over eco-verantwoordelijkheid en een reeks postnatale ecologische producten.

De Toekomst

Ondanks deze maandelijkse inkomsten en de tot dusver ontvangen overheidssteun is het moeilijk om extra personeel aan te werven, met name administratief personeel, alsmede meer verpleegsters en vroedvrouwen en specialisten in aanvullende paramedische disciplines, aangezien ook op dit gebied een grote vraag bestaat. Het is voor ons ook moeilijk om in de huidige situatie de opening van nieuwe zorg- en opvangcentra te voorzien voor andere Brusselse gemeenten (vooral die in het zuiden en oosten van het Gewest) en naburige gemeenten (de gemeente Halle-Vilvoorde), en in een tweede fase de as Brussel-Waterloo-Waver-LLN; maar bovenal hebben wij onze grenzen bereikt om adequaat te kunnen blijven reageren op het steeds toenemende aantal verzoeken van patiënten.

In dit perspectief is alle steun, in de vorm van mecenaat, filantropie, overheidssteun, particuliere partnerschappen, welkom.

Ontdek andere leden