Permacultuur ontwerpen voor een vruchtige en veerkrachtige toekomst.

Wat wij doen

Pereniah maakt ecologische en Permacultuur designs voor professionelen en particulieren. Van de behoeften tot de uitvoering van het project. Dat wil zeggen het bestuderen en onderzoeken van de noden en wensen van projectdragers, het bestuderen en analyseren van de locatie, het maken van een ontwerp/masterplan van het project, het aanleggen van het systeem en de opvolging van het project.

De projecten zijn ontworpen met de waarden en de principes van Permacultuur om duurzaam te zijn en de natuur te regenereren terwijl het de mens ook dient. De bedoeling is onze samenleving veerkrachtig te maken tegen de verschillende uitdagingen waarmee we de komende decennia te maken zullen krijgen.

De uitstoot die bij de installatie van een site wordt gegenereerd, moet tijdens het gebruik ervan worden teruggewonnen. Om dit doel te bereiken beperkt Pereniah de productie van afval, recycleert, gebruikt ecologische en duurzame materialen, beperkt verplaatsingen… Vervolgens zal het systeem, door de aard van zijn ontwerp, meer CO² en energie opslaan dan het nodig heeft voor zijn goede werking. De positieve impact van de site strekt zich uit tot zijn omgeving, want het water dat eruit komt is properder, de overvloed wordt met de omwonenden herverdeeld en nog veel meer.

Pereniah zet zich ook in om Permacultuur design bekender te maken in Franstalige en Nederlandstalige regio’s als bestaande, bewezen en realistische oplossing voor de toekomstige uitdagingen op het gebied van energie, economie, biodiversiteit, milieu, cultuur…

Ontdek andere leden