Het huidige economische model heeft zijn grenzen bereikt.

Steeds meer KMO's, ZKO's en projectleiders starten met het opzetten van activiteiten die worden gekenmerkt door sterke maatschappelijke en milieuwaarden. Gedreven door deze sterke waarden en een sterke motivatie om de dominante bedrijfsmodellen te veranderen, willen deze ondernemers breken met lineaire modellen en bewijzen dat alternatieve en circulaire modellen mogelijk zijn, met meer respect voor de mensheid en de grondstoffen van de planeet.

We zitten midden in een economische transitie.

Deze positieve energie brengt veel uitdagingen mee voor de eco-ondernemers: hoe omgaan met de hogere kosten dan in de traditionele modellen, hoe de nichemarkten van geëngageerde consumenten met de financiële middelen aanspreken en verbreden, hoe je naambekendheid vergroten die initieel kleiner is dan die van de klassieke spelers, hoe de scepsis van economische actoren en de beperkte vertegenwoordiging bij de beleidsmakers ombuigen...

We hebben ongeziene samenwerking nodig.

Wij geloven dat bedrijven - en de economie in het algemeen - baat hebben bij het verspreiden van kennis, het delen van expertise en het uitbreiden van netwerken. Dit kan door nieuwe samenwerkingsverbanden te vinden en te innoveren via een bredere kijk op andere economische sectoren. Samenwerking is cruciaal om de overgang naar een duurzamere economie te versnellen.

Ecopreneur België deelt die droom.

Ons netwerk ondersteunt iedereen die wil werken aan een duurzame economie. In onze community raak je geïnspireerd en leer je van elkaar. Wij vertalen de stem van de ondernemers van morgen in ons netwerk en in de politiek.

HET TEAM

Ecopreneur Belgium werd opgericht door eco-ondernemers en experten die de omschakeling naar duurzame bedrijfsmodellen begeleiden.

Ze delen één doel: de transitie versnellen.
Ecopreneur Belgium is een initiatief van vzw Sustainable Economy Association. Ecopreneur Belgium, partner van Ecopreneur.eu

Manu Cluten

Damien Dallemagne

Xavier de Ghellinck

Stéphane Gartner

Thibaut Georgin

Valérie Geron

Laurence Guilmot

Grégoire Hupin

Christophe Koninckx

Kim Leroy

Leen Ochelen

Valérie Squelart

Cécile Tonglet

Bryan Whitnack

Bent u ook een ecopreneur en wil u aansluiten bij ons netwerk?