Europe

Ecopreneurs in Europa

By 04/02/2020 april 30th, 2020 No Comments

Aanbevelingen van Ecopreneur.eu aan de commissaris Frans Timmermans.

Onze Europese federatie heeft gisteren een ontmoeting gehad met Diederik Samsom (hoofd van) en Helena Braum (medewerkster) van het kabinet van Commissaris Frans Timmermans, uitvoerend vice-voorzitter van de Europese Commissie, die onder meer verantwoordelijk is voor het Europese Green Deal-project en de toekomstige Europese klimaatwetgeving. Naast Arthur ten Wolde (directeur van Ecopreneur.eu) en Thibaut Georgin (penningmeester) waren 4 vertegenwoordigers van de Circular Economy Group van Ecopreneur.eu aanwezig: Remondis (recycling), Humana (mode), Tarkett (vloeren) en Werner & Mertz (schoonmaakproducten).

Het doel was om de activiteiten van Ecopreneur.eu te presenteren en een reeks aanbevelingen door te geven om de economische transitie en de ontwikkeling van ecopreneurs in Europa te versnellen. Ook de door Ecopreneur Europe opgestelde Circular Economy Update Report 2019 (download) is aan hen overhandigd. Dit rapport geeft een overzicht van het beleid inzake circulaire economie in alle lidstaten van de Europese Unie.

Download het Circular Economy Update report 2019 (EN)